Coaching

Waarom Coaching?

Mensen die een trauma hebben meegemaakt kampen vaak met schaamte, al dan niet gepaard met angst!

En angst is op zich een emotie. Een van de vele negatieve emoties die wij als mens kunnen voelen.

Mensen schamen zich vaak over wat ze meegemaakt hebben, hun littekens, het echte verhaal.

Dit onder andere omdat ze angst hebben. Angst voor veranderingen, angst om hun eigen identiteit, afkomst, verleden, levensomstandigheden … te vertellen. Want stel je voor dat ze dan plots anders bekeken worden, niet meer bij de juiste sociale groepen horen, ….

Naast de ernstige dingen die deze mensen al te verduren gekregen hebben, houden velen angstvallig een masker op.   Maar dit kan na lange periode wel zwaar doorwegen!  Zodat de cirkel van voor af aan herbegint.

Daarom wil ik er voor deze mensen zijn als coach!

Mijn bedoeling is:

  • je een nieuw perspectief te geven. Doordat je een andere kijk op de situatie krijgt, kom je tot een passende oplossing voor dat probleem.
  • prioriteiten helpen bepalen. Na een trauma is vaak het leven op elk domein aan een opfrisbeurt toe, nadat de stand van zaken duidelijk is. Je lichamelijke toestand is veranderd. Je bent emotioneel moe of net nog boos en gefrustreerd. Je financiën hebben eronder geleden (rekeningen van advocaten, ziekenhuizen, therapeuten…).  Je sociale leven is zo anders dan voorheen (mensen zijn verdwenen, anderen bijgekomen of relaties voelen anders) en je weet niet meer waar je staat. In je job zijn er veranderingen op eender welk gebied …  De combinatie van deze factoren bepaalt dat je je nu niet lekker in je vel voelt en nood hebt aan duidelijkheid.
  • helpen je doel te bepalen. Of het nu je levensdoel is of het tussendoelen zijn om deze te bereiken?  Ik help je door vraagstelling, en niet door info te geven, vooruitgang te boeken.
  • een klankbord te zijn. Om je te helpen gefocust te blijven op het gene waar je naartoe wil.
  • de persoon zijn waar je verantwoording aan hebt af te leggen. Want de stimulatie is altijd veel groter als er iemand meekijkt!

Coaching is geen hype, het is een levensstijl!