Over Ine

in het kort

Wist je dit?

Ik ben Trauma en Herstelcoach!  Niet echt een kinderdroom zal je denken.  Mijn kinderdroom was: met glitterschoenen, meedansen in een showballet op tv!

Nu help ik ouders in misbruiksituaties weer schitteren! De drang om deze job in de wereld te zetten, komt voort uit zelf de nood ervaren te hebben na emotioneel misbruik doorleefd, (h)erkend en omgezet te hebben naar een constructieve manier van leven!

Mijn eeuwige optimisme en sterke doorzettingsvermogen zorgen ervoor dat ik steeds elke uitdaging aanga die ik op mijn pad tegenkom. Tot nu toe zijn het er al heel wat!

Ik hou van plezier en positief in het leven te staan! Ik draag van nature een héle hoge energie. Dansen en feestjes zijn écht een energieleverancier voor mij, als sinds ik heel klein was!

Ik ben een alleenstaande mama van 3 tieners. Dat zorgt ervoor dat ik  heel wat uitdagingen ervaar en tackle op het gebied van organisatie en timemanagement.

Mijn levensmotto heb ik in de zwaarste periode van mijn leven gekregen van een dierbaar iemand.    “Op het einde komt alles goed. Als het nog niet goed is, ben je nog niet op het einde”.

Ik geef deze met veel liefde door aan JOU!

De I van I-coaching staat voor: Ine! Maar ook voor de eigenschappen van de gele kleur in het Disc-model! Ik ben een hoge I!: interactief – invloedrijk – inspirerend – initiatief nemer … maar ook impulsief! 

“Ik ben een leraar van opleiding en altijd degene geweest met inzicht in het herkennen van gedrag en situaties die extra zorg en sturing nodig hebben. Nu ik trotse zaakvoerder van I-coaching Ine Poelmans ben, kan mijn inzicht en hulp uitbreiden. In deze praktijk wordt elke klant gezien en gehoord.”

Ik hoor bij de groep overlevers van de K-ziekte die plots in 2010 opdook op het meest ongelukkige moment in mijn leven: 5 weken na de bevalling van mijn 3de kindje kwam de akelige diagnose en volgde een zware, 3-jaar durende behandeling en revalidatie. Op dit moment draag ik nog steeds fysieke gevolgen mee van de zware behandelingen en operaties en complicaties. Maar ze zijn vooral een reminder voor mijn ‘waarom’ in dit vak en in mijn manier van leven en omgaan met situaties.

Ik toon mijn leven, beperkt en bedacht, op Instagram via @ine.poelmans  of op Facebook  via Ine Poelmans Trauma en herstelcoach. Ik zeg bewust ‘beperkt’, omdat het belangrijk is om nog steeds sommige dingen niet te tonen omwille van de materie van mijn job. Ik leef dus mijn advies aan de klanten zelf ook na!

Biografie

Ik ben geboren op donderdag 20 april 1978.

Dat maakt me dus een Ram van sterrenbeeld: avontuurlijk, assertief, ambitieus, energiek (soms druk dus) en moedig!

Ik ben meerdere jaren zeer actief geweest in meerdere verenigingen en dansgroepen. Helaas heb ik deze stap voor stap  verlaten onder invloed van (verborgen) emotionele druk.

Onderwijzeres van opleiding, maar heb in 2013 coaching ontdekt omdat de reguliere hulpverlening mijn hulpvraag niet begreep voor de uitdaging waar ik mij in bevond: mijn grootste frustratie en trigger!

Ik ben in 2016 met coaching opleidingen begonnen en sindsdien niet meer gestopt: I love it!

Sinds 2017 heb ik I-Coaching opgericht met de bedoeling mensen te kunnen begeleiden die ook een energielek ervaren, door de naaste persoonlijke relaties.

Sinds 2020 ben ik teamlid binnen Narcismecoach. Ik begeleid mensen die privé of professioneel met narcisme te maken hebben!

Door het Coronatijdperk ben ik me er bewust van geworden, dat de hulpverlening die ik via I-Coaching aanbied, ook digitaal moet gebeuren.

Op dit moment ben ik nog steeds niet bevrijd van emotioneel misbruik in mijn dagelijkse leven. Maar door mijn kennis en ‘walk-my-talk-principe’ ga ik er nu anders mee om: het werkt!

ine poelmans narcisme coach positief, authentiek, met kennis van zaken

authentiek

mindset is belangrijk om resultaten te kunnen behalen!

realistisch optimistisch

Voor ik Trauma en Herstelcoach werd
logo ine poelmans trauma en herstelcoach bij narcisme en emotioneel misbruik binnen het gezin
... heb ik meermaals zelf onbewust alle strategieën en fases van emotioneel misbruik doorleefd!

...was ik meesterlijk in aantrekken van destructiviteit, omdat ik hartstikke naïef was in en blind was voor alle signalen!

... liet ik alle beslissingen en keuzes afhangen van mijn omgeving en hun oordeel en mening, omdat ik geen eigenwaarde en zelfbeeld meer had!

... zag ik vaak dat anderen hun leven beter werd, op kosten van mijn energie en kennis. Dat frustreerde me heel hard!

... was ik geen goed voorbeeld voor mijn kinderen. Ze leerden niet van mij hoe je grenzen moest stellen aan je naaste omgeving.
... dacht ik dat uiterlijke verschijning het grootste belang was om graag gezien te worden door mijn omgeving!

... was ik een compleet andere persoon dan dat ik NU BEN!

Als alleenstaande mama van 3 kinderen en een medische geschiedenis die toch wel meerdere jaren zéér ernstig genoemd kan worden, weet ik hoe belangrijk het is om je in de juiste habitat te bevinden.

Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat wat je geeft, je ook terugkrijgt! Maar ik was me er niet van bewust dat deze quote NIET telt als je in een gezin met emotioneel misbruik leeft!

Er loerden achteraf ook nog heel wat verborgen extra’s om de hoek, met stip op één: sociale- en financiële isolatie. En omdat ik dit niet begreep, niet herkende en al helemaal al niet wist hoe ik daarmee om moest gaan, heb ik vele situaties gevoed door ze fout aan te pakken!

Ik besefte dat er iets moest veranderen! Ik nam héél veel stappen en onderzocht heel veel strategieën en oplossingsmethodes.

Maar helaas bestond de all-in persoon of instantie waar ik terecht kon, naar mijn zoeken en weten op dat moment nog NIET!

Na vele jaren zoeken, studeren, hard werken en véél uren tijd en energie in te stoppen, weet ik gewoon dat het anders kan.

Maar omdat ook ik gelimiteerd ben in tijd en energie en toch heel graag mensen wil helpen zonder lange wachtlijsten.  Want geloof me, op moment van hoge nood is een wachtlijst not-done! Ik zou vroeger zelfs in het holst van de nacht een masterclass gevolgd hebben als dat kon.

Ik weet dat ik dit op een a-typische manier aanpak, omdat misbruik binnen het gezin 24/24 en 7/7 doorgaat,  daarom start ik nu met meerdere specifieke online masterclasses.

Op deze manier kan je zelf op urgente momenten aan de slag gaan, met mij en mijn programma, zodat je de juiste handvaten kan vastpakken als je ze nodig hebt en je herstelproces NU actief kan starten!  Je kiest zelf het onderwerp waar je op dat moment de meeste nood aan hebt! Laagdrempelig, veilig en héél specifiek!

Online programma's

Waarom? Daarom!

Grenzen om je te beschermen!

Ik durf niet!

Veranderen is een uitdaging!
Leer HOE!

Scroll to Top